Luchtballon

Een luchtballon is een luchtvaartuig zonder motor. De ballon wordt gevuld met hete lucht welke verwarmd wordt met een grote gasbrander. Doordat warme lucht stijgt blijft de luchtballon gevuld en zal deze genoeg draagkracht hebben om een mand met personen de lucht in te tillen. Door de lucht warmer te maken stijgt de ballon, en koelt deze af dan zal deze dalen.

Ballonvaren is spannend, maar niet eng!
Uiteraard is het spannend om voor de eerste keer de vaste grond onder je voeten te zien vertrekken, maar omdat een luchtballon heel geleidelijk stijgt, is het niet eng. Zelfs mensen met hoogtevrees kunnen met een gerust hart in een luchtballon stappen en zullen de angst snel vergeten.

Varen in een luchtballon is een zeer leuke ervaring en zou iedereen eigenlijk een keer gedaan moeten hebben in zijn leven. Het speciale aan een luchtballon is dat alles in slowmotion lijkt te gaan. Je vaart in totale stilte met de wind mee, niet langzamer en niet sneller. Hierdoor voelt het in een luchtballon altijd wind stil aan en zul je het niet snel koud krijgen. Ballonvaren is zelfs in de winter nog comfortabel aangezien je de buiten geen wind, ook geniet van de warmte die van de brander af komt.

Hoeveel personen kunnen er in een luchtballon?
Er zijn diverse soorten en maten luchtballonen. Afhankelijk van het formaat kunnen er tussen de 2 en 24 mensen tegelijk mee. Het is mogelijk een intieme ballonvaart te maken met alleen je geliefde (huwelijksaanzoek bijvoorbeeld), maar ook een leuke avontuur om met de hele familie te gaan. De ballonvaarder zal in alle gevallen de juiste ballon met de juiste mand kiezen voor de perfecte ervaring.

Begeleiding
Bij elke luchtballon hoort een crew. De crew bestaat uit een piloot en een team van helpers. De crew helpt met het gereedmaken van de luchtballon en de diverse veiligheidschecks. Als alles klaar is helpen ze de passagiers met instappen waar nodig zodat de reis kan beginnen. Zodra de ballon is opgestegen zal de crew met auto en aanhanger achter de luchtballon aan rijden. Zodra de landing is ingezet spreekt de crew met de landeigenaar om de benodigde zaken te regelen. Als iedereen weer veilig uitgestapt is zal de crew de ballon weer netjes inpakken en zorgen ze dat iedereen weer netjes thuis gebracht wordt.